Bofællesskab for unge mellem 17-30 år 

En oase midt på Østerbo ved det gamle Øresundshospital

Behandling i bofællesskab

​Det store bofællesskab er i lokaler, der samlet set er 500 m2 med tilhørende 212 m2 udearealer.

Der er værelser til 8 personer. Til værelserne er der tilknyttet 4 badeværelser, sådan at man er 2 beboere om 1 badeværelse. Herudover er der 1 værelse der benyttes til unge med akut behov samt 1 mindre værelse til overnatning for personale, når/hvis der er behov.

Der er et stort fællesrum med spisekøkken. Herudover er der 1 kontorlokaler, små 2 møderum, et vaskerum og et personaletoilet.

Der er personaledækning hele døgnet. I tidsrummet kl. 21 – kl. 8.30 som rådighedsvagt fra eget hjem.

Dagligdag

​​Vores daglige miljø i bofællesskaberne benyttes som et terapeutisk værktøj. Vores bofællesskabers fysiske rammer, det daglige samvær, aktiviteter, ansvarsområder og rutiner tjener alle til de behandlingsmæssige formål.

Vores ADL-træning (Almindelig Daglig Levevis) med at stå op om morgenen, købe ind, gøre rent, lave mad, komme ordentlig tid i seng osv. er centralt i vores miljøterapeutiske arbejde.​

​Case manager

Når den unge er visiteret ind i bofælleskabet, fungerer vores socialrådgiver som sagskoordinator. Der skabes overblik over aktuelle aktører og ryddes ud efter behov. Herefter afklares sammen med den unge, hvad der er relevant - og hvad den unge behøver hjælp til i den sammenhæng.

Kontaktpersoner og samtaler

Når en ung flytter ind får vedkommen en kontaktperson, der følger den unge under hele opholdet. Kontaktpersonen er typisk pædagog. Den unge tilbydes desuden en terapeut, som typisk er uddannet psykolog.

Kontaktpersonen er tovholderen på alle indsatser med den unge under opholdet og er også en del af ”miljøpersonalet” der arbejder i det daglige miljø med hele bofællesskabet. Terapeuten har faste reflekterende samtaler med den unge, som kan foregå i forskellige miljøer. Indholdet af samtalerne varierer, alt afhængig af, hvor den unge er.

Har du yderligere​ spørgsmål?

Udfyld formularen med dine kontaktoplysninger. 

Vi vender vi tilbage hurtigst muligt.  

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ønsker du at høre mere om hverdagen på Østre Gasværk - Bofællesskab,
​skal du ikke tøve med at kontakte os.

Østre Gasværk - Bofællesskab

Carl Nielsens Allé 19, 1, 2100 København Ø

Klik her for rutevejledning

CVR: 29111049

EAN nr.: 579000 1718879

Kontakt os

Telefon: 39 29 73 21

E-mail: ​info@oestregasvaerk.dk

Mails besvares alle dage.