Bofællesskab for unge mellem 17-30 år 

En oase midt på Østerbo ved det gamle Øresundshospital

Udslusning

Fra første dag den unge bliver beboer i bofællesskabet tænker vi udslusning. For os handler det om, at den unge i bliver i stand til at leve sit eget liv med et minimum af støtteforanstaltninger. Vi gør derfor meget ud af, at den unge ikke bliver afhængig af den støtte vedkommende får, men at støtten gives for at den unge kan blive selvhjulpen.

Da vi arbejder med en målgruppe, der ofte har brug for en langvarig sammenhængende indsats, kan det være sådan, at den unge der skal flytte ud af bofællesskabet, har behov for et efterværn. Et efterværn der kan støtte op om den udvikling den enkelte er i gang med og de udfordringer livet byder på udenfor bofællesskabets rammer.

Afslutning

Når en beboer nærmer sig afslutningen på et forløb på Østre Gasværk, kommer vi i god tid med vores vurdering af det efterværn den unge har behov for. Det er vigtigt, at understrege at vi ikke kommer med en anbefaling af hvilket konkret tilbud den unge skal have, men udelukkende typen af støtteforanstaltning.​

Udslusningsbofællesskab (Annekset)

Vi har et mindre udslusningsbofællesskab til 4 beboere der ligger 2 minutters gang fra Østre Gasværk. Her bor de væsentligt mere selvstændigt, men bevarer tilknytningen til Østre Gasværk og får støtte efter behov.

Efterværn

​​For dem der flytter i egen lejlighed e.l. tilbyder vi samtaler, hjemmebesøg og støtte. Det sker enten af kontaktpersonen eller terapeuten den unge har haft under opholdet, alt efter behov. Vi kalder det ambulant behandling, selvom det nok skulle hedde noget andet.

Langvarig kontakt

Når vi ikke længere har formel kontakt til de unge længere får de at vide, at de altid er velkomne til at ringe eller komme på besøg og få en snak. Det i sig selv giver en tryghed for de unge og der er også flere der benytter sig af det. Det er slet ikke unormalt, at der en gang imellem er en der har boet her for mere end 5 år siden, der kigger forbi til en kop kaffe og en snak.​

Har du yderligere​ spørgsmål?

Udfyld formularen med dine kontaktoplysninger. 

Vi vender vi tilbage hurtigst muligt.  

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ønsker du at høre mere om hverdagen på Østre Gasværk - Bofællesskab,
​skal du ikke tøve med at kontakte os.

Østre Gasværk - Bofællesskab

Carl Nielsens Allé 19, 1, 2100 København Ø

Klik her for rutevejledning

CVR: 29111049

EAN nr.: 579000 1718879

Kontakt os

Telefon: 39 29 73 21

E-mail: ​info@oestregasvaerk.dk

Mails besvares alle dage.