Målgruppen består af unge fra 17 til 30 år (ved indflytning), med sociale, psykologiske og/eller psykiatriske udfordringer.
Vores unge i målgruppen har typisk en dobbeltbelastning. Dvs. de har udfordringer i større eller mindre omfang af et eller flere euforiserende stoffer som fx hash, kokain, mdma, medicin eller lign. Samtidig har de en psykologisk sårbarhed eller udfordring, som fx personlighedsforstyrrelse, psykose, skizofreni eller lignende udfordringer.
Mange har været indlagt på psykiatriske afdelinger og/eller været i primær rusmiddelbehandling, inden de flytter ind på Østre Gasværk.
Fælles for de fleste unge er, at de har været udsat for et stort psykosocialt pres og for nogles vedkommende marginalisering og stigmatisering.
De unges opvækst har ofte været præget af psykosociale belastninger – der har hverken været fysiske, psykologiske eller sociale ressourcer til at klare hverdagens udfordringer og problematikker.
De unges sociale netværk er ofte meget spinkelt eller til tider helt væk, ensomhed og manglende selvværd fylder meget.
De unge har ofte haft negative oplevelser med uddannelsessystemet og få - eller ingen - erhvervserfaringer. De har som udgangspunkt alle behov for hjælp og støtte til uddannelse- og/eller erhvervsmæssig afklaring og gennemførelse.
De unges økonomiske situation er ofte udfordret af offentlig/privat gæld.