Bofællesskab for unge mellem 17-30 år 

En oase midt på Østerbo ved det gamle Øresundshospital

Socialpsykiatrisk botilbud for unge og voksne i alderen 17-30 år

Botilbud med misbrugsbehandling – hvem er vores målgruppe?

Østre Gasværk i København er et socialpsykiatrisk bosted. Vores målgruppe dækker over unge og voksne borgere, der ved indflytning er 17-30 år. Beboerne på vores opholdssted har enten sociale, psykologiske og/eller psykiatriske udfordringer. Som regel har borgerne i vores målgruppe en dobbeltdiagnose og/eller brug for rusmiddelbehandling.

​Mange af vores beboere har tidligere været indlagt på psykiatriske afdelinger og/eller har været i primær rusmiddelbehandling, inden de flytter ind på vores botilbud.

Hvad er dobbeltdiagnose?

En dobbeltdiagnose betyder, at vores beboere i større eller mindre omfang kæmper med psykiske udfordringer, som for eksempel en personlighedsforstyrrelse, skizofreni, en psykose eller lignende, og et misbrug af enten et eller flere euforiserende stoffer. Det kan for eksempel være:

  • Kokain
  • Hash​
  • MDMA
  • Medicin​

Hvad har vores beboere tilfælles?

De fleste af vores beboere har det tilfælles, at de har været udsat for et stort psykosocialt pres, og mange har også været udsat for stigmatisering og marginalisering. ​Deres opvækst har som regel været præget af en række psykosociale belastninger. De har alle oplevet, at der ikke har været hverken psykologiske, sociale eller fysiske ressourcer til at klare hverdagens problematikker og udfordringer.

Deres sociale netværk er som oftest meget begrænset, og for nogles vedkommende ikkeeksisterende. Manglende selvværd og ensomhed er noget, der fylder meget hos vores beboere.

Samtidig har beboerne som regel haft negative oplevelser med uddannelsessystemet, og de har meget begrænset eller slet ingen erhvervserfaring. Derfor har de som udgangspunkt også behov for at få støtte og hjælp i forbindelse med en uddannelses- og/eller erhvervsmæssig afklaring samt gennemførelse.

Endelig har de fleste af vores beboere en økonomisk situation, der er præget af privat eller offentlig gæld – typisk som følge af deres misbrug.

Er et socialpsykiatrisk botilbud som vores velegnet for din borger?

Vi henvender os til kommuner på hele Sjælland, der leder efter opholdssteder for unge, der kan tilbyde misbrugsbehandling og behandling af dobbeltdiagnose, og som har stor erfaring i at arbejde med udsatte unge.

Er du i tvivl om, hvorvidt et socialpsykiatrisk botilbud som vores vil være velegnet for lige netop din borger, for eksempel i forbindelse med en rusmiddelproblematik, hvor der er behov for misbrugsbehandling, så er du velkommen til at kontakte os for yderligere information og rådgivning.

Ring til os  Send mail

Har du yderligere​ spørgsmål?

Udfyld formularen med dine kontaktoplysninger. 

Vi vender vi tilbage hurtigst muligt.  

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ønsker du at høre mere om hverdagen på Østre Gasværk - Bofællesskab,
​skal du ikke tøve med at kontakte os.

Østre Gasværk - Bofællesskab

Carl Nielsens Allé 19, 1, 2100 København Ø

Klik her for rutevejledning

CVR: 29111049

EAN nr.: 579000 1718879

Kontakt os

Telefon: 39 29 73 21

E-mail: ​info@oestregasvaerk.dk

Mails besvares alle dage.