så gik man ”fra taber til tømrer”, og det i sig selv skabte en helt ny selvopfattelse, der måske var den bedste behandling for beboerne.
Frem til midt i 00’erne lå Østre Gasværk på adressen Sionsgade 5, hvor i dag Østerbro Lilleskole ligger. Øverst var der bofællesskab og i underetagen beskæftigelse. Udover beboerne i bofællesskabet var der mange klienter indskrevet som boede andre steder i byen. De blev hjulpet til nedtrapning genne samtaler og deltog i beskæftigelsen i huset.
De første mange år havde Østre Gasværk en stor driftsoverenskomst med Københavns Kommune, hvilket betød at der gennem 70’erne og 80’erne løbende var omkring 30-50 medarbejder ansat. Noget mere end de 7 personer vi i dag er ansat.
Allerede fra starten af 70’erne kom de første beboere og klienter med dobbeltdiagnoser til Østre Gasværk. I starten kom de næsten udelukkende fra Skt. Hans hospital.
Helt fra starten af Østre Gasværks historie har man tilstræbt en model, hvor man stillede krav, hvilket skabte de rammer som fællesskabet bevægede sig i. Ønsket (noget vi praktisk og hele tiden tilstræber for at beboerne kan anvende deres ressourcer på eksempelvis beskæftigelse) om stoffrihed, hvilket senere blev udvidet til også at inkludere alkohol, er måske det mest kendetegnende for Østre Gasværk. Inden for rammerne har man altid forsøgt at arbejde med den enkelte, ift. deres enkeltes specifikke situation.